slide 1
slide 2
slide 3

 

برق خورشیدی؛ یک بار هزینه کنید، عمری درآمد کسب کنید

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، انرژی خورشید، منبعی پاک، تمام نشدنی، بی سر و صدا و بدون خطر و البته فاقد آلودگی است که با کمی آینده نگری، کسی نمی‌تواند بی خیال آن شود، به ویژه که بداند هر قدر برقی که تولید می‌کند ۱۰ برابر نرخی که به برق مصرفی اش می‌پردازد، درآمد به دست می‌آورد.اما چرا باید در سطح کلان تر به این نوع از تولید برق دل خوش کرد؟ ظرفیت نصب شده تولید برق کشور ۷۶ هزار مگاوات است که ۹۵ درصد آن با سوخت‌های فسیلی و در نیروگاه‌های حرارتی تولید می‌شود.تولید برق به شیوه سنتی هم منابع گران فسیلی و حتی آبی را تلف می‌کند و هم در مسیر انتقال و توزیع تلفاتی بیش از ۲۰ درصدی دارد، به این زیان نجومی باید آلودگی‌های زیست محیطی را هم اضافه کرد.همه این واقعیت‌ها کشورهای پیشرفته را به استفاده از انرژیهای نو و تجدیدپذیر ترغیب کرده است.

اطلاعات بیشتر

لباسی که انرژی الکتریکی تولید می کند !!!!

شیمیدانها و متخصصان میکروالکترونیک  در برلین در آلمان  ژاکتی طراحی کرده اند که می تواند انرژی تولید و ذخیره کند.

 دانشمندان طرح اروپایی موسوم به «متفلکسند» می خواهند لباسی طراحی کنند که وقتی می پوشید و راه می روید، انرژی تولید کند. برای این کار آنها نانوموادهای مختلف را با هم ترکیب کرده اند.

این لباس انرژی را از یک منبع بیرونی تامین می کند: برای مثال این انرژی از حرکت پاهای شما موقع راه رفتن تولید می شود.

رابرت هاهن، مسئول هماهنگ کننده این طرح عنوان می کند : «برای اینکار باید به دو نکته مهم توجه کنیم: نیروی های ضعیف و فرکانس پایین. »

انرژی تولید شده باید ذخیره هم شود. به همین دلیل محققان اروپایی این طرح، باتری های بسیار کوچک، قابل شارژ و بادوام لیتیوم-یون ساخته اند که به راحتی می توان آنها را درون پارچه جاسازی کرد.

                 

 

هاهن می افزاید: « نانو موادها را می بایست درون اجزائی قرار می دادیم که برای الکترود باتری بکار می رود. نانو موادها می توانند انرژی با چگالی بسیار بالا تولید کنند. پردازش نانو موادها باید بصورتی انجام شود که ذرات نانوموادها آگلومره یا کلوخه نشود، توجه ما در مرحله بعد چاپ نانو ذرات بر پارچه بود.»

در ساخت این باتریها و ذخیره کننده های انرژی، ترکیب پیچیده ای از نانوالیاف (الیاف با قطر کمتر از یک میکرومتر) و نانو ذرات سرامیکی هم بکار رفته است.

فاز مهم و فاینال این طرح، جا دادن اجزای میکرو الکترونیک در داخل پارچه است.

مالته ون کرشیوبلوسکی، از مهندسان طرح می گوید: «چالش اصلی انعطاف پذیری و تغییر شکل است. یعنی باید مطمئن شویم که این اجزا الکترونیکی که در پارچه و البسه جا داده می شود، قابلیت انعطاف پذیری و تاشوندگی داشته باشد. باتری های لیتیوم یونی هم که داخل بافت لباس قرار می گیرد باید انعطاف پذیر باشد. بطوریکه تمام سیستم پوشیدنی باشد و قابلیت پارچه حفظ شود.»

 هاهن در این باره می گوید: «با این باتری ها توانستیم از مواد موجود، استفاده کنیم، به جای اینکه بخواهیم چیزهای کاملا جدید بسازیم. از همه مهمتر، فرایند کوچک سازی است : با ابزاری سرو کار داریم که درآن از باتری های با ابعاد بسیار کوچک استفاده شده است. کل این مجموعه می تواند کاربردهای پزشکی یا فناوری های مربوط به پزشکی داشته باشد.»

دانشمندان می گویند این فناوری نوین تا چند سال آینده قابل استفاده برای همه و به بازار خواهد آمد.

تماس با ما

در صورتی که مایل به دریافت اطلاعات بیشتر هستید با ما تماس بگیرید

تلفن : 987132333219+

ساعات کاری

پشتیبانی حرفه ای ما توسط متخصصان زبده

  • شنبه تا چهارشنبه : 9 الی 2
  • پنجشنبه : 9 الی 1

دفتر مرکزی : شیراز _ خیابان شوریده شیرازی (سی متری سینما سعدی ) کوچه 11 پلاک 22